Son Filmler :

I Origins !

     Arkadaşlar merhaba ;  bu yazımda sizlerle 2014 yapımı bir film olan " I Origins " adlı film hakkındaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Orjinal hikaye yok sitemlerimi birileri duymuş olacak ki karşıma farklı farklı konularda filmler çıkmaya başladı. Sakın insan arayınca buluyor demeyin bu anlamda ne kadar şansız olduğumu sizler de çok iyi biliyorsunuz. Filmimizin konusuna gelmemiz gerekirse ; her şey bir Moleküler Biyoloji ve Genetik uzmanın bir partide tanıştığı kızın gözlerini çekmesi ile başlıyor. Uzmanımızın filmdeki amacı " Göz " gibi muazzam ve inanılmaz bir organın " Tanrı " tarafından yapılmadığını kanıtlamak. Açıkçası Tanrı'nın olmadığını dinlerin insanlar tarafından yazıldığını açıklamaya çalışıyor ve film içerisinde hiç bir görme duyusu olmayan canlılara görme yeteneği kazandırıyor. Biyolojiye ilgisi olan biri olarak şöyle bir açıklamada bulunabilirim ( şimdi diyeceksiniz Sena " Doktor " senin neyine biyoloji hakkında konuşmak :) ) ; her canlı bulunduğu ortama göre bir göz yapısına sahip ve canlılar arasında bilimsel olarak baktığımızda evrimsel bir süreç var. Basit canlıların daha az karmaşık bir göz yapısı bulunurken ; insan gibi canlıların çok daha fazla karmaşık ve muazzam çalışan bir göz yapısı var. Gözün oluşumu aşamasında öncelikle göz çukuru oluşur , ardından gözün yapısal oluşum süreci başlar. Yani aslında gözün oluşumunu bir çukurdan başladığını düşünürsek ; filmde uzmanımız göz çukurundan bir göz üretiyor. Bu inanılmaz gelişme ile birlikte Din - Bilim konuları karşı karşıya geliyor ve filmi izlerken hiç beklemediğiniz noktalara gittiğine şahit olacaksınız. 

     Filmimizin konusu ve işleniş biçimi bence çok başarılıydı. Ben çok beğendim ve bu tarz konulara ilgi duyan insanların izlemesi gereken bir film olduğuna inanıyorum. Oyunculuk performanslarına gelince başrolde yer alan Michael Pitt'in performansını tamamı ile %50 olarak değerlendiriyorum. Filmin yarısına kadar filmi gerçekten yavaşlatan bir performans ; diğer yarısında ise daha filmin içinde olan bir performans olduğunu söyleyebilirim. Bu durum acaba senaryo ile mi alakalı diye düşündüm aslında sonradan ancak ; problemin oyuncunun kendi performansı ile ilgili olduğu kanaatine vardım çünkü filmin tamamında karakterin tavır ve davranışlarında bir değişim yok sadece kendisi odaklanmış bir şekilde oynamaya ancak filmin yarısından sonra başlayabilmiş. Bu tarz bir filmde başrolde yer alan bir oyuncunun böyle bir oyunculuk performansı sergilemesi bence kabul edilebilir bir durum değil.

     Sonuç olarak filmimizin İmdb puanı : 7,3 ve benim bu filme puanım 10 üzerinden başrolde yer alan oyuncunun performansından dolayı 8 veriyorum. Filmi izlemenizi tavsiye ederim. Bu tarz konulara ilgisi olan insanların ise daha fazla izlemesini tavsiye ederim. Hepinize bol sinemalı günler...



Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger