Son Filmler :

The Big Short!


Oscar törenine çok yaklaşmış olduğumuz şu günlerde geçen yıl da yaptığımız gibi en iyi film oscar adaylarını sizler için tek tek inceleyeceğiz. Ve bu incelemeye The Big Short - Büyük Açık filmi ile başlıyoruz. 
İlk dikkatimizi çeken oyuncu kadrosu; Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ve Brad Pitt. Bu 4 ismi bir araya toplamayı ne başarmış olabilir diye düşünüyor insan. Bu muhteşem oyuncuları bir araya toplayan 2000li yılların ortasında yaşanmış olan ekonomik krizi anlatan bir kitap uyarlaması senaryo, bir biyografik yapım. Konumuz tam da adından anlaşıldığı gibi "Büyük Açık".
Ekonomi ile ilgili bilgileri olan ancak bankacılık işinde olmayan 4 insan kimsenin bakmadığı bir noktaya bakmayı akıl ederler ve işte orada karşılarında kocaman bir açık durmaktadır. Kimsenin farkında olmadığı, kimsenin gerçekleşeceğine inanmadığı büyük açık. Bu açığı görüp ona karşı risk alabilenlere ise herkes gülüp geçmektedir. Ama herkesin gerçek olamayacağına inandığı bu açık bizi çok yakın bir geçmişe 2000li yılların ortasında tüm dünyanın yaşadığı ekonomik krize götürür.
Konu olarak oldukça etkileyici bulduğumu söylemeliyim öncelikle. Film bize siz bunları görüyorsunuz ama işin mutfağı bu. Bunlar oldu, bunlar yaşandı. Hem de çok kısa bir süre önce yaşandı. Ve tarih tekerrürden ibarettir diyor. Anlamak isteyenler için pek çok mesajla dolu. 
Oyunculuk olarak bakarsak sizlere saydığım 4 isim de gerçekten de çok iyi iş çıkarmış diyebilirim. Hepsinin karakterleri gerçekten çok uç çok değişik özelliklere sahip karakterlerdi ve her bir oyuncu bunun altından çok iyi kalkmış. Ancak bir kişiyi ayır derseniz Christian Bale derim. Onu filmde diğerlerinden bir adım daha önce görmek mümkündü sanırım.
İşleniş olarak baktığımızda, sonuçta karşımızda ekonomik krizle ilgili bir biyografi filmi var. Kimse bu filmin çok aşırı heyecanlı olmasını ve çok hızlı ilerlemesini beklemiyordur sanırım. Ama yine de yavaş bir film olsa da heyecan ve sürükleyicilik katmayı başarmış. Bu noktada belki de ayrıca tebrik etmek lazım çünkü böyle bir konuyla oldukça zor olmuştur diye düşünüyorum. Bunun dışında eğer ekonomi, finans, borsa vs... konuları ile ilgili bir insan değilseniz ki benim pek ilgili olduğum söylenemez filmde geçen pek çok kavramı anlamakta zorlanabilirsiniz. Gerçi bunlar için de güzel çözümler bulmuşlar. İşler karıştığında hoş bir anlatıcı karşınıza çıkıp olabilecek en basit şekilde size durumu açıklıyor. Bu işleri biraz olsun anlaşılır kılmış ama yine de konuyla ilgili bir insan için filmin hem daha anlaşılır hem de daha sürükleyici bir hal alacağını düşünüyorum. 
Son olarak filmimizin 4 dalda altın küre adaylığı vardı. Altın küreden eli boşu döndü. Bekleyen oscar töreni için de 5 dalda adaylığı bulunmakta ve açıkçası ben oscar için de pek ümitli değilim. Özellikle de hepimizin merakla beklediği en iyi film oscarını kendi adıma pek alacağını düşünmüyorum. Alırsa gerçekten de sürpriz olur. Her ne kadar başarılı bir film olarak değerlendirmiş olsam da en iyi film oscarı için gönlümden geçen aday kendileri değil.
Filmimizin imdb puanı 7,9 benim de filme puanım 7,5/10. Herkese keyifli seyirler. 
Ve unutmadan "Siz zengin olacaksınız ama milyonlarca insan işsiz ve evsiz kalacak!"

Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger