Son Filmler :

Batman v Superman: Dawn of Justice !


Bugün sizlerle yılın belki de en çok merak edilen filmi ile ilgili görüşlerimi paylaşacağım. 2016 super kahraman filmleri açısından oldukça dolu dolu geçen bir yıl olacak. Benim açımdan merakla beklediğim top 3 ise Batman v Superman, Captain America ve X-men. Her ne kadar son 2yi görmek için daha çok sabırsızlanıyorum olsam da Batman v Superman de oldukça merak uyandıran bir filmdi. Bunda tabiki reklamların da büyük bir payı oldu. Hakkında o kadar çok konuşuldu ki bir noktada film iyi mi kötü mü olacak ya da bu iki kahraman neden bir filmde buluştu gibi soruları geçip sadece filmi beklemeye başladık.
Filmin çekileceğini duyduğum ilk andan beri olay bana çok saçma gelmişti açıkçası. İkisi de farklı hikayelerden, filmlerden bildiğimiz iki ayrı kahraman. Benim için Gotham ve Metropolis de birbirinden oldukça farklı iki ayrı şehir. Ayrıca zamanında Christian Bale ile muhteşem bir Batman üçlemesi izlemişiz ve yeniden Batman izlemek istesem açıp o üçlemeyi izlemeyi tercih ederim. Karakterlerin denkliği açısından bakacak olursak apayrı bir problem. Çünkü aslında Batman super güçleri olan bir kahraman değil. Onun iki önemli özelliği var, zengin ve zeki. Superman ise bir tanrı. Yani dediğim gibi aslında baktığınızda bu iki kahramanın bir filmde karşı karşıya gelmesi oldukça saçma. Ama yine böyle bir çizgi roman var ve elbette iyi getirileri olacağı düşünülerek film uyarlaması yapıldı. Bize de bunu izlemek ve yorumlamak düştü. Peki film gerçekten de ön yargılarımı haklı çıkaracak kadar saçma mıydı?
Maalesef belki de daha fazla saçmaydı. Bunu söylediğime çok üzülüyorum ama senaryo açısından oldukça fakir, son derece kopuk bir filmdi. Kopukluk daha filmin en başından geliyor. Film öncelikle bize karakterleri şehirleri olayları tek tek tanıtıp anlatıp adeta biz bunlar üzerine bir film yaptık kafanız karışmasın der gibi başlamış. Öncelikle bu filmin içine girmenizi zorlaştırıyor. Sonra bunu takip eden son derece yavaş bir ilk part var. Batman ile Superman'in arasında geçen savaşı sağlam bir temele oturtmayı da başaramıyorlar ayrıca. Bize mantıklı gözükebilecek sebepler vermiş olsalar da tüm olumsuzluklara rağmen filmin içine girebilirdik belki. Filmdeki her şey başlı başına Batman karakterini zekasına bir aşağılama gibiydi.
Bunların dışında karakterler de yetersiz kalıyordu, çünkü dediğim gibi bizim aklımızda Christian Bale'in oynadığı bir üçleme var. Heath Ledger'ın Joker olduğu bir film var. Bu üçleme hiç çekilmemiş gibi davranamazsınız. Yeni bir Batman sunuyorsan bize öncekinin üstüne çıkman bizi gerçekten de Ben Affleck'in Batman olduğuna inandırman lazım. Batman'i geçtim Alfred bile yeterli değildi. Eminim izleyen herkesin gözleri Alfred olarak Michael Caine'i aramıştır.
İlk yarı kafamızda bu düşüncelerle geçip gidiyor. Neyse ki ikinci yarı ile birlikte film hareketlenmeye ve en azından bize hak ettiğimiz kaliteli aksiyon sahnelerini vermeye başlıyor. Tam her şey yolunda dolu dolu bir aksiyon izliyoruz derken ikilinin arasındaki savaşın oldukça saçma olması yetmiyormuş gibi olayları bağladıkları nokta da apayrı bir saçmalığa dönüşüyor. Bir hayal kırıklığı daha yaşıyoruz. Ama tam bu noktada gelen Wonder Woman işleri değiştiriyor. Kendi adıma filmdeki en güzel noktanın Wonder Woman karakterini hayatlarımıza sokmaları olduğunu düşünüyorum. Buradaki başarılı oyunculuğu için de Gal Gadot'u tebrik ediyorum. Ancak bu da yeterli olmuyor ve film bütün saçmalığa uyacak saçma bir sonla noktalanıyor.
Maalesef bu yılın merakla beklenen ilk filmi bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı. En güzel yanı belki de DC'nin de Marvel gibi super kahramanlarını toplamaya başlayacağının mesajını vermiş olmasıydı. Bu film her ne kadar kötü olsa da ben gelecek filmler için ümitliyim. Eleştirileri dinleyip diğer filmler için daha çok çaba sarf edeceklerine inanıyorum.
Uzun lafın kısası imdb puanı 7,4 olan filme benim puanım 5/10. Herkese keyifli seyirler.

Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger