Son Filmler :

Wild !


"I have promises to keep and miles to go before i sleep."

Bugün sizlere 2014 yapımı aynı adlı romandan uyarlama bir film olan Wild'dan bahsetmek istiyorum. Kitabın yazarı, aynı zamanda baş karakterimiz, yani bu ilham verici gerçek hikayenin kahramanı Cheryl Strayed. Kitabın kapağında da belirttiği gibi "kaybolmuş bir ruhtan kendini bulmuş bir kadına". Cheryl Strayed yaşadığı onca şeyden sonra artık kendini tanıyamaz bir hale gelmiş, kaybolmuş genç bir kadındır. Ve bir noktada eskiden olduğu insanı yeniden bulması gerekmektedir. Bunun için de Pasifik Dağ yolunda 1000milden daha uzun sürecek bir yürüyüşe çıkar. Bazen gerçekte kim olduğunu bulmak için her şeyden uzaklaşman gerekir.
Cheryl Strayed karakteri filmde Reese Witherspoon tarafından canlandırılıyor. Ve bu performansla en iyi kadın oyuncu oscarı adaylığı bulunmakta. Filmin aynı zamanda en iyi yardımcı kadın oyuncu oscarına da olmak üzere toplam 2 dalda oscar adaylığı var.
Gelelim filme. Ben filmi izlemeden önce kitabı okumuştum. O yüzden film beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü kitaptaki pek çok sahne yok ve bazıları da değiştirilmiş. Gerçi bir kitabı filme sığdırabilmek için gereken de bu. Ama bunun haricinde filmi tek olarak ele alırsak başarılı oyunculuklara sahip gerçek anlamda ilham verici ve insana kendi hayatını sorgulatıcı bir film olmuş. Bu açıdan son derece başarılı buluyorum. Çok hareketli bir film değil konusundan da tahmin edeceğiniz gibi. Bu filmi sevip sevmemek biraz da sizin ne beklediğiniz ile alakalı. 2 saatlik bir süreyi bir kadının yaptığı yürüyüşü ve hayatını gözden geçirmesini izleyerek geçirmek ve bir nevi kendi hayatınızı sorgulamak hoşunuza gidecekse bu filmi izlemenizi tavsiye ederim. Ama daha farklı, hareketli bir film bekliyorsanız Wild pek sizin tarzınız olmayabilir. 
Filmimizin imdb puanı 7,2. Benim de filme puanım 7/10. Herkese keyifli seyirler.

"If your nerve, deny you - Go above your nerve."


Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger