Son Filmler :

Source Code !


2011 yapımı başrollerde Jake Gyllenhaal ve Michielle Monaghan'ı izlediğimiz bir bilim kurgu filmi, Yaşam Şifresi ile karşınızdayız bugün.
Öncelikle şunu söyleyerek başlamak istiyorum, Source Code kesinlikle oldukça farklı bir kurguya sahip. Bir asker trende, başka birinin bedeninde gözünü açar. Ne olup bittiğini anlayana kadar ise tren havaya uçar. Tekrar kendi bedeninde gözlerini açar. Bu hükümetin yaptığı Yaşam Şifresi adı verilen bir bilgisayar programıdır. Bu program sayesinde ölen birinin bedeninde uyanıp onun hayatının son 8 dk'sını yaşayabilmektesindir. Askerimizin görevi ise tren havaya uçmadan önce trendeki bombacıyı bulmaktır. Bunun içinse sadece 8 dk'sı vardır.
Gördüğünüz gibi oldukça farklı bir kurgu. Pek çok açıdan da başarılı. Kurgudaki en büyük eksik mantığa aykırı olmasını bir kenara koyarsak sonuydu diyebilirim. İzlediğinizde siz de göreceksiniz ki sonunu bağlama şekilleri gerçekten saçma ve bence havada kalıyor. Ama bunun için tüm filmi harcayacak değilim. Çünkü genel olarak baktığımda farklı ve izlemeye değer bir film görüyorum.
Oyunculuklardan da kısaca bahsetmem gerekirse başroldeki iki isim de son derece başarılıydı. Zaten her ikisi de önceki rollerinden başarılı olduğunu bildiğimiz isimler ve bu filmde de bizi şaşırtmadılar.
Sonuç olarak filmimizin imdb puanı 7,5 benim ise filme puanım kafamda oturtamadığım bazı noktalar olduğu için 7/10. Ama izlemenizi tavsiye ediyorum. Herkese keyifli seyirler.

Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger