Son Filmler :

The Breakfast Club !


Bugün sizlere 1985 yapımı efsanevi bir film olan The Breakfast Club'tan bahsedeceğim. Pek çoğunuz muhtemelen bu filmi duymuştur hatta çoğunuzun izlediğine de eminim. Ama benim gibi izlemekte geç kalanlar için filmimizden bahsetmeye başlıyorum.
Dediğim gibi filmimiz 1985 yapımı yani oldukça eski. Ama aradan geçen 30 yıl filmin mükemmelliğinde hiçbir şey eksiltmemiş. Eminim daha uzunca bir süre üzerinden geçen yıllara dayanacak. Çünkü günümüzde halen böyle muhteşem filmler yapılmamakta.
Bir cumartesi sabahı saat 07.00. 5 kahramanımız teker teker okula gelirler. Hepsi bir nedenden ötürü cumartesi günü için okulda cezaya kalmışlardır. Önce hiçbiriniz tanımamaktayızdır, isimleri dahil. Film ilerledikçe tek tek tüm karakterleri tanımaya başlarız.Hepsinin hikayelerini öğreniriz. 5 karakterin her biri de aslında düşününce okuldaki belli bir öğrenci kesimini, filmlerden alışkın olduğumuz amerikan lisesindeki öğrenci gruplarından her birini temsil etmektedir. İzlediğimiz sadece bir cumartesi günüdür, tek bir gün. Kahramanlarımızın cezaları bitene kadar olanlara şahit oluruz. Yaşananlar ise bir cumartesi gününden çok daha fazlasıdır. Filmin posterinde de yazdığı üzere o bir tek gün kahramanlarımızın hayatını sonsuza dek değiştirmiştir.
5 insan tek mekan ve sadece bir gün. Görsel efektlerle, aksiyonlarla bezeli filmler zamana yayılmış hikayeler varken bu şekilde bir film çekmek gerçekten de cesaret ister. Böyle bir film çekip bir de üzerinden geçen 30 yıla rağmen hiçbir şey kaybetmemiş olması gerçekten de ayakta alkışlanacak bir şeydir. Breakfast Club size samimi ortamı ve bir gün boyunca kahramanlarımızın arasında geçen diyaloglardan başka bir şey vaad etmiyor belki, ama sadece bununla etkisinden çıkamayacağınız bir film oluşturmayı başarıyor.
Filmimizin imdb puanı 7,9 benim ise filme puanım 9/10. Herkese keyifli seyirler.


Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger