Son Filmler :

Spectre !


2015 yapımı son Bond filmi ile karşınızdayız bugün. Spectre!
Başrolde 4.kez 007 olarak izlediğimiz Daniel Craig var. Eşlik eden isimler ise Christoph Waltz, Lea Seydoux, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomie Harris, Andrew Scott. Bazı yeni bazı eski isimler bir arada.
Öncelikle filmin konusundan spoiler vermemek üzere bahsetmemeyi seçiyorum. O yüzden direkt eleştirilerime geçiyorum.
Bildiğiniz üzere Spectre 24. Bond filmiydi. Hal böyle olunca insanın beklentileri yüksek oluyor. Bunda Skyfall'un da etkisi büyük tabiki. Skyfall da o kadar başarılı bir şey yaptılar ki ... Özellikle kötü karakter adına harikalar yarattılar. Belki de Bond tarihinin en başarılı kötü karakterini yarattılar. Gel de bir sonraki Bond filmini heyecanla bekleme. Beklememek lazımmış ama işte. Meğer tüm hünerlerini Skyfall'da kullanmışlar da geriye bir şey kalmamış.
Bir kere çok sakin bir film. O alışkın olduğumuz heyecan, koşturmaca, aksiyon sadece bir iki sahnede var. Kötü adamlar var, her yerde eli kolu ola bir örgüt var ama altı öylesine boş ki. Hem de tüm çabalara rağmen boş. Örgütün başı olan adam gölgelerde gizleniyor, gizemli konuşmalar yapıyor. Ona giden yollarda önceki filmlerle bağlantılar kurmuşlar, pek çok şeyi birbirine bağlayıp sanki beklediğimiz kötü adamı karşımıza çıkaracaklarmış beklentisini bizde uyandırmışlar. Ama sonuç olarak görüp görebileceğiniz en zayıf kötü adam karşınıza çıkıyor. Her şeyin altında çok boş, söylemeseler de olurmuş diyebileceğiniz bir sebep yatıyor. Bir film kötü karakteri kadar güçlüdür. Kahramanın karşısına en az onun kadar güçlü bir kötü çıkarmanız lazım. Burada bahsettiğim fiziksel güç değil tabiki. Sağlam bir karakter yaratmanız lazım. İşte 24. Bond filminin en büyük eksiği de buydu. Özellikle de Bond tarihindeki pek çok olayla bağlantı kurmuşlarken her şeyin altının bu kadar zayıf olması insanı gerçekten üzüyor.
Aksiyonu azaltmışlar, kötü karaktere emek harcamamışlar, görünce ağzımızın açık kaldığı 00 teknolojileri de ön planda değil. Tamamen Bond karakterinin seksiliğini kullanarak ilerlemeye çalışan bir film olmuş.Yarattıkları kadın karakter de çok eksik. Her zaman bir adım geriden yürüyen, erkeğinin arkasında başını eğmiş, güçlü görünen ama bu görüntünün altını da doldurmayı başaramadıkları bir karakter.  Bond klasiğinden Hollywood klişesine gidişi , Bond efsanesinin harcanışını izlediğimiz 2buçuk saatlik bir film olmuş. Ümidim 25. Bond filmi için biraz durup düşünüp daha kaliteli bir senaryo oluşturmaları.
Filmimizin imdb puanı 6,9 benim ise filme puanım 5/10. İzlemenizi pek tavsiye etmiyorum. Bunun yerine Skyfall'u bir kez daha izleyebilirsiniz bence. Herkese keyifli seyirler.

Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger