Son Filmler :

Jack Reacher!


Bugün 2012 yapımı Jack Reacher filmi ile karşınızdayız. Geçtiğimiz hafta devam filmi olan Jack Reacher: Never Go Back vizyona girdi. Onu izlemeden önce ilk filmi bir değerlendirelim dedik.
Başrolde Jack Reacher karakteri ile Tom Cruise'ı ve ona eşlik eden Rosamund Pike'ı izliyoruz.
Jack Reacher, tam olarak diğer Hollywood aksiyon filmlerinde de izlemeye alıştığımız efsanevi, tüm suçluların korkulu rüyası, hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan, her şeyi çözebilen bir karakter. Ancak yıllar önce ortadan kaybolmuş. Bir cinayet zanlısı tarafından ismi verilince ise yaşadığı gizli hayatı bırakıp karşımıza çıkar. Jack Reacher'ın yanında ise cinayet zanlısının avukatı rolünde Rosamund Pike ismini izliyoruz.
Filme genel olarak bakacak olursak aslında bize tek verebildiği şey iki saatlik bir aksiyon. Efsanevi bir karakter yaratılmaya çalışılmış, ancak o kadar abartıya kaçılmış ki karakter gerçeklikten uzak yapmacık bir hale bürünmüş. Zaten Hollywood klasiği olarak bu şekilde yapılmaya çalışılan o kadar çok aksiyon filmi, o kadar çok bu tarz karakter var ki Jack Reacher da bunların arasında kaybolmuş bence. Sıradan kalmış. Bu sıradanlığa sebep olan belki de Tom Cruise ismidir. Çünkü kendisi de bu karakteri bir üst düzeye taşımak için olsa gerek fazla abartıya kaçıp yapmacık bir oyunculuk sergilemiş. Rosamund Pike gibi Gone Girl filmi ile oyunculuğunu tüm dünyaya ispatlamış bir isim bile filmin genel havası içinde kaybolup gitmiş, başarılı bir oyunculuk sergileyememiş.
Tabiki güzel olan sahneleri de vardı, ama sayı olarak çok az kalıyorlardı.
Yani Jack Reacher kısacası Hollywood kalıplarının içinde kalan, benzerleri ile arasına bir fark koyamamış sıradan bir aksiyon filmi. Kesinlikle çok kötü bir film değil. Sadece beklentinizi düşük tutmanızı ve bu filmi sadece bir aksiyon filmi olarak görüp izlemenizi tavsiye ediyorum.
Filmimizin imdb puanı 7 benim ise filme puanım 6/10. Herkese keyifli seyirler.


Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger