Son Filmler :

Spotlight !

     Arkadaşlar merhaba; bu yazımda sizlerle Oscar serimizin son iki filminden biri olan “ Spotlight “ hakkındaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Spotlight’ı genel anlamda başarılı bir film olarak tanımlayabilirim. Konusu bakımında etkilendiğimi itiraf etmem lazım. Filmimiz konu olarak gerçek bir hikaye olan; Boston’da Katolik Kilisesi’nin çocuklara karşı olan taciz olaylarının üstündeki örtüyü kaldırıp gerçeklerin insanlara duyurulmasını konu alıyor ve filmin sonunda bu kötü duruma maruz kalan insanların rakamları paylaşılıyor. Bu tarz konular; konuşulması zor konular. Çünkü bu tarz olayların dini bir fikir ile birlikte anılması hiçbir kimsenin duymak isteyeceği bir durum değil. Ancak gerçeklerin ortaya çıkartılması ve bunu duyurma cesareti gerçekten takdir edilesi bir durum. Bu sebepten ötürü 2001 senesi Boston’da bu konunun ortaya çıkması için tüm cesaretiyle çalışan insanlara bir tebrik göndermek lazım. Bunun yanında bu konuyu bir film yapıp insanlara anlatmak da ayrı bir cesaret gerektireceği için yönetmen Tom McCarthy’i de takdir ettiğimi söylemem lazım. Filmde bu sürecin araştırılma sürecini ve sonunda yayınlandıktan sonra gelen tepkileri görme şansı elde ediyoruz. Bu süreçte izleyiciyi en çok etkileyen şey; konuyu merakla inceleyen insanların bir yandan da bir inancın temsilcisi olan insanları bu tarz bir konu ile bir araya getirmenin yarattığı soru işaretleri ve şaşkınlıkları da görme şansı elde ediyoruz. Konunun her an hassasiyetinin farkındalar ve mağdur insanlar ile görüştükçe olayın ne kadar büyük olduğunu görmeye başlamaları ve an be an içlerindeki bu ahlaksızca durumu ortaya çıkarma isteklerinin arttığını hissedebiliyorsunuz. Bu anlamda kesinlikle başarılı bir eser olmuş. Ancak film tamamen araştırma üzerine kurgulandığı için izleyicinin nabzını bir an olsun arttıracak bir öğe bulunmuyor. Bu durum az da olsa izleyicinin ilgisinin kaymasına hatta benim sıkılmama sebep oldu diyebilirim.

    Oyunculuk açısından değerlendirmem gerekirse; Mark Ruffalo’nun performansını beğenmenin yanında şu detayı da eklemek isterim. Mark Ruffalo’nun her zaman iyi bir oyuncu olduğunu düşünmüşümdür ancak kendisinin bu filmde farklı bir yeteneğini daha fark ettim. Spotlight'da çok iyi bir mimik oyunculuğu performansı izliyoruz. Anı adeta yüzündeki o ifade ile yaşıyor ve bu durumun filmin oyunculuk kalitesini arttıran bir öğe olduğunu düşünüyorum. Yardımcı oyuncuların da performanslarının başarılı olduğunu söylemek lazım.

     Görsellik anlamında sadece bazı şeyler bekledim ancak onları göremedim. Film tamamıyla sürecin araştırılması ve bazı tanıkların ifadelerinden yer alıyor. Ben konunun kilise ile bağlantılı olması ve sürekli bir araştırma içerisinde olunmasında dolayı daha etkileyici mekanlar bekledim açıkçası. Çünkü film yeterince yavaş en azından bu tarz bir öğe ile zenginleştirilebilirdi diye düşünüyorum.

     Sonuç olarak filmimizin İmdb puanı: 8,2 ve benim bu filme puanım filmin görsel anlamda hiçbir öğe bulundurmaması ve izleyiciyi az da olsa sıktığını düşündüğüm için 10 üzerinden 7. İzlemenizi tavsiye ederim. Hepinize bol oscarlı günler……

Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger