Son Filmler :

X-Men : Apocalypse !


2016'nın bir başka merakla beklenen filmi, X-Men : Apocalypse! Civil War ve X-Men benim uzun zamandır büyük bir heyecanla beklediğim filmlerdi ve ikisini peş peşe izlemek çok keyifliydi. Aynı zamanda bir süre için de olsa süper kahraman filmlerinden uzak kalacağız bu açıdan hızlıca filmleri tüketmek üzücü. Ama ben ikisini de tekrar tekrar izleyeceğime eminim, artık 2016'yı böyle doldururum. :)
Gelelim filmimize; bildiğiniz üzere 2000li yılların başında çekilen 3 filmlik X-men serisinden sonra geçmişe her şeyin başlangıcına yönelik ayrı bir seri başlamıştı. Geçmişteki serinin ilk filmi X-Men: First Class'tı ki bence gelmiş geçmiş en iyi X-Men filmi kendileridir. X-Men : Apocalypse ise bu serinin 3.filmi ve sanırım First Class'a bir rakip geldi.
Bu filmde aradan yılların geçtiğini ve kahramanlarımızın biraz yaşlanmaya başladıklarını görüyoruz. Ve ayrıca artık ilk seriden tanıdığımız bir çok karakter de gençlik halleriyle aramıza katılmış bulunuyor; Jean, Scott, Storm gibi. Ben bu isimleri filmde görünce biraz daha heyecanlandım açıkçası. Filmimizin konusu hepinizin bildiği üzere Apocalypse, dünya üzerindeki ilk mutant. Binlerce yıl sonra yeniden hayata dönüyor ve beraberinde de büyük bir yıkım getiriyor. Bu noktada mutantlar taraflarını seçmek ve savaşmak zorunda kalıyorlar.
Film pek çok açıdan çok doyurucu olarak hazırlanmış. Öncelikle diğer filmlerden tanıdığımız pek çok karakterin tek tek özüne inilmiş. Raven'ı çok daha farklı bir açıdan izleme şansı ediniyoruz mesela. Onu Mystique haline getiren olaylar, fikir ayrılıkları nelermiş bir kısmını görüp anlıyoruz. Daha sonra Quicksilver; X-Men Future Past filminde de tek bir sahneyle aklımızda yer etmeyi başarmıştı biliyorsunuz. Bryan Singer bu filmde de Quicksilver'ı olağanüstü bir şekilde kullanmayı başarmış. Abartmıyorum belki tüm filme bedel tek bir sahne. Gerçekten harika bir sahneydi. Sanırım salon olarak en çok eğlendiğimiz, keyif aldığımız sahne de buydu. Diğer yoğunlaşılan karakter ise Jean'di. Jean karakterine yoğunlaşarak gerçekten harika bir iş çıkarmışlar. Jean benim için güçlerinin boyutunu çok fazla anlayamadığım, her daim biraz karanlık kalan ve merak konusu olan bir karakterdi. Ama bu filmde onu anlama şansını elde ediyoruz ve kesinlikle bu karakter üzerinden ilerlemek X-Men için doğru bir seçim olmuş.
Bunlar filmde ekstra dikkat çeken karakterlerdi, ama diğer karakterler de oldukça etkileyiciydi. Ayrıca mutant açısından oldukça zengin bir kadroya sahip filmimiz.
Oyunculuk derseniz hepsi mükemmeldi. Jennifer Lawrence'ın bence Raven olarak en iyi performansı buydu. Tabiki Magneto olarak izleme şansı bulduğumuz Michael Fassbender her daim benim için bir numara olacak. Apocalypse rolündeki Oscar Isaac de hayran olunası bir performans gerçekleştirmiş. Tek tek herkesi saymayacağım ama hepsi çok başarılıydı.
Aksiyon olarak baktığımızda birebir savaş sahneleri filmin son yarım saatine sığdırılmıştı ki belki bu bazıları tarafından aksiyon azdı olarak değerlendirilebilir, ama ben buna kesinlikle katılmıyorum. Filmin geneline hakim çok yaygın bir aksiyon ve heyecan vardı. Evet bunlar sona doğru zirveye ulaşıyordu, ama filmin geri kalanı durgundu asla diyemem.
Gördüğünüz üzere film her anlamda mükemmeldi. İmdb puanı 7,7 ve kesinlikle daha fazlasını hak ediyor. Benim filme puanım 10/10. Bir an önce büyük bir salonda ve 3D olarak izlemenizi tavsiye ederim. Henüz çok yeni olduğundan konuşmak için biraz erken ama belki de First Class'tan daha iyi bir filmle karşı karşıya olabiliriz. Daha iyi olmasa bile eşitler diyebilirim sanırım. ;) Unutmadan jenerik bitmeden salondan ayrılmayın çünkü bizleri bekleyen bir de ek sahne var. Hepinize keyifli seyirler.

Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger