Son Filmler :

Mulholland Dr. !


Karşınızda son zamanlarda izlediğim en etkileyici film, sınırları zorlayan, sizi beyninizin her hücresini kullanmaya iten bir David Lynch filmi; Mulholland Drive - Mulholland Çıkmazı.
Başrolde iki büyüleyici oyuncu, Naomi Watts ve Laura Harring. Bir araba kazasından sağ kurtulan ancak hafızasını kaybeden bir kadın sığındığı evde oyuncu olma hayalleri ile Los Angeles'a gelmiş Betty ile tanışır. Betty, ona yardım etmek, kazaya ve geçmişine dair bir şeyler bulmak adına çabalamaya başlar. Yani başlarda film bu kadar basit görünür aslında. Sonrasında ise gerçekten beyninizdeki her hücreyi sonuna kadar kullanmaya zorluyorsunuz kendinizi ama yine de filmden çok bir şey anlamak mümkün olmuyor.
Film çok etkileyici. İzleyince film o üne neden kavuşmuş, David Lynch neden efsane olmuş anlıyorsunuz.
Dediğim gibi film bir noktadan sonra çok karışacak ve anlamamaya başlayacaksınız. Ama David Lynch filmini izlerken böyle bir kafa karışıklığına hazır olmak lazım. Çünkü onun filmleri alışık olduğumuz gerçekliğin dışında ilerliyor. Ne gerçek ne değil, hangi nesne neyi simgeliyor, hepsi çok karışık. Filmi bitirdikten sonra internette kapsamlı bir araştırma yapıp hepsini öğrenebilir hayatınıza mutlu mesut devam edebilirsiniz. Ama filmi izlerken belki de çok fazla anlamaya zorlamamak lazım. Filmi bir sanat eseri gibi görüp izlemek ve büyülenmek lazım sadece.
Filmimizin imdb puanı 8 benim de filme puanım 8/10. Aslında filmde olumsuz hiçbir şey yok da ben puanımı filmi anlayamadığım için kırıyorum sadece. :)
Herkese keyifli seyirler.


Bu Sinema Filmini Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maxi Box Office - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger